side-menu
Dilema Veche, vinul vechi / 1 Aprilie, 20.00

Dilema Veche, vinul vechi / 1 Aprilie, 20.00

Dan C. Mihailescu la WineUp Fair in Transylvania Cluj-Napoca

O seara culturală în cadrul WineUp in the City

 

WineUp in the City va avea anul acesta amprenta unui eveniment cu totul special in agenda pregatita de organizatori. Este vorba despre o intalnire in premiera pentru Cluj cu redactia Dilema Veche si cu invitatul special al revistei, criticul si istoricul literar Dan C. Mihailescu.  

Incepem o colaborare noua si, speram noi, de lunga durata, intre un eveniment precum WineUp Fair in Transylvania - cel mai elegant si profesionist târg de vinuri din România, si Dilema Veche - cel mai elegant si profesionist saptamanal de idei si cultura.


Sub titlul „Dilema veche, Vinul vechi”, redactia revistei ”Dilema veche” va organiza o discutie in jurul unui pahar de vin despre relatia dintre vin si literatura. Poveste veche, relatia dintre vin si literatura este lunga si complicata. Vinul a fost pentru literatura tema si subiect, sursa de inspiratie si stimul creator. Vinul curge prin intreg organismul literaturii noastre, sporindu-i farmecul. Tocmai despre acest farmec dionisiac al literaturii vinului vor vorbi invitatii nostri in ceas de seara, savurandu-l in compania muzicii live.


Dan C. Mihailescu este ”probabil cel mai bun cronicar literar contemporan” conform spuselor lui Nicolae Manolescu. Cunoscut publicului larg in special prin emisiunea Omul care aduce cartea, Dan C. Mihailescu este critic, istoric literar si eseist cu o colectie impresionanta de opere publicate. ”Sunt eseist, moralist, digresiv, logoreic, asociativ. Imi place sa fac si spectacolul meu, adica sa folosesc de multe ori textul ca pretext pentru giumbuslucurile mele. Deci natura mea este efectiv una de literat.”


Sever Voinescu este noul redactor-sef al revistei Dilema Veche. Avocat, diplomat si publicist, a fost secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe (intre 1998-2000), consul general al Romaniei la Chicago (2000-2003) si coordonatorul programului de politica externa din cadrul Institutului pentru Politici Publice (2004-2008). De asemenea, Sever Voinescu este membru al Grupului pentru Dialog Social.


Marius Chivu este scriitor, traducator si cronicar literar. Din 2005 este redactor la Dilema veche, unde tine cronica literara, iar din 2011 este editorialist la revista ELLE.  A debutat in 2012 cu volumul de poezie Vantureasa de plastic (Premiul pentru debut al USR si Premiul pentru debut al revistei Observator cultural). A mai publicat volumul de interviuri Ce-a vrut sa spuna autorul (2013) si jurnalul de calatorie Trei saptamani in Himalaya (2012).


Vinul va deveni literar la WineUp in the City! Evenimentul va avea loc la restaurantul Boema, de la ora 20.00 si va fi sustinut in compania vinurilor din Dealu Mare de la Davino. Accesul se va face doar pe baza de invitatii, iar pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la office@artvinium.ro.


O seara culturala realizata cu sprijinul partenerilor nostri: Boema, Opera Plaza, Eximtur, Davino.