side-menu
Tribut din Moldova

Tribut din Moldova

Anul acesta vă învităm la Kupaj, noul restaurant al Clujului, care își construiește filozofia în jurul vinurilor, tratate ca mirodenii, care vin să desăvârșească preparatele cu care sunt asociate.

"Armonia vinului se desăvârșește atunci când este asociat perfect cu mâncarea. Atunci și numai atunci, vinul se comportă ca o mirodenie și nu ca o băutură în sine. Devine asemeni piperului, nucșoarei sau smirnei, acel ’’ceva’’ nedefinit, dar în același timp pregnant, care amplifică sau atenuează aromele felurilor de mâncare dintr-o farfurie. 

Perfecta asociere a vinului cu mâncarea este o experiență estetică a simțurilor, o desfătare pe care nu ne-o refuzăm niciodată. Și pe care dorim să o împărtășim cu voi întru bucuria vieții."

Potrivit standardelor vinificatorilor din lumea veche și lumea nouă, Château Vartely este o companie destul de tânără, dar care a devenit rapid un simbol drag al Moldovei.

Arcadie Foșnea, oenologul cramei, a ales această seară să lanseze câteva dintre cele mai noi creații ale sale și să vă împărtășească secretele din spatele vinurilor și a brandurilor Vartely. 

Cu siguranță va fi o seară care vă va încânta simțurile. 

 

Meniu serii: 

Spumant Vartely
Bruscheta cu creveți și jeleu de soc
 
Traboste alb 2017
Red fish cu sos de lime
 
Taraboste Pinot Noir 2016
Placintă cu miel și pumă demi-glace
 
Taraboste Cabernet Sauvignon & Merlot 2015
Mistreț cu piure de păstârnac copt și sos de vișine
 
Taraboste Cabernet Sauvignon 2011
Piept de rațp cu cartofi dulci fondanți și sos de portocale
 
 
Taraboste SAPERAVI ediție limitată, lansat la WineUp
Trufe de ciocolată
 
Tribut XO