side-menu
Instrucțiuni de navigare în lumea simțurilor!

Solicita rezervare

Instrucțiuni de navigare în lumea simțurilor!

 Azi în timp ce compuneam lista de vinuri,  pentru cele patru întâlniri din cadrul cursului Dezvoltarea abilităților de degustare, mi-am adus aminte că în 2018 am scris un ghid de degustare: Instrucțiuni de navigare în lumea simțurilor. 

Dorința mea era să putem lăsa deoparte rigorile uneori prea rigide ale domeniului și să ne concentrăm pe stări, pe experiența simțurilor, ca o bucurie a momentului în care te lași cucerit de povestea vinului.

Arta de a degusta un vin și plăcerea de a-l înțelege nu aparțin exclusiv profesioniștilor. Indiferent cât de bine și tehnic cunoști vinurile, normele de degustare, terroir-ul, stilurile de vinificare, aromele, nu înțelegi vinul până nu îl simți. Iar simțirea aparține tuturor celor curioși, conștienți, dornici să perceapă viața prin prisma experiențelor.

Ca să vă compuneți un Kit de explorări senzoriale aveți nevoie de următoarele accesorii:

  • pahar de degustare - cu o formă bine definită de lalea, un design realizat pentru a vă permite învârtirea paharului și pentru a capta și reda perfect aromele din vin.
  • o sticlă de vin - poate avea diferite forme și mărimi, și poate conține vinuri albe, roze sau roșii, vinuri liniștite sau spumante, vinuri seci, demiseci, demidulci, dulci sau licoroase. Noi vă recomandăm să încercați unul dintre vinurile premiate la WineUp Official Selection,
  • tirbușon -  necesar pentru extragerea dopului.
  • ghidul de degustare Instrucțiuni de navigare în lumea simțurilor, pe care îl puteți descărca din linkul de mai jos.

Urmând pașii descriși și dând atenție la detalii, suntem convinși că veți avea o experiență de degustare completă și plăcută.

 

Lista de vinuri pentru Dezvoltarea abilităților de degustare este pregătită.

Te aștept să degustăm în fiecare seară minim 6 vinuri împreună.

Va fi o experiență senzorială plăcută!

Ioana