side-menu
The perfect expression of terroir in Dealu Mare: Davino

The perfect expression of terroir in Dealu Mare: Davino

Duminica 03.04 | 12:00 - 14:00 | Hotel City Plaza

In programul WineUp ne-am propus ca in fiecare an sa includem un masterclass dedicat unei zone viticole din Romania, iar primul subiect abordat a fost vinurile din Transilvania. Anul acesta avem deosebita placere de a prezenta o regiune cu totul speciala pentru cultura viti-vinicola romaneasca: Dealu Mare.  Putem spune despre Dealu Mare ca este un “wonderland” al vinurilor, cu un terroir de exceptie in care multe minuni calitative se pot intampla. Din punctul nostru de vedere, nimeni nu poate prezenta o astfel de regiune mai bine decat cei care au stiut din timp sa construiasca pe acest terroir o poveste de succes: Davino.  

Impactul terroir-ului asupra calitatii vinului, provocarile unui producator in regiunea Dealu Mare, povestea aromelor din sticlele de vin, convergenta de idei, viziunea avangardista, coerenta strategiilor pe piata, toate acestea le vom regasi prezentate in cadrul masterclass-ului sustinut de cei care au creat si crescut Davino: Dan Balaban si Bogdan Costachescu.

Podgoria Dealu Mare este situata in regiunea viticola a Piemontului de la Curbura Carpatilor, in judetele Prahova si Buzau, si cuprinde centrele viticole Boldesti, Valea Calugareasca, Urlati, Ceptura, Tohani, Cricov, Breaza, Pietroasa, Merei si Zoresti. Este considerata patria vinurilor rosii, iar acest fapt se datoreaza conditiilor prielnice, la care se adauga factori precum: dispunerea viilor pe versanti expusi la soare, o temperatura mai mare in perioada de vegetatie a vitei-de-vie, precipitatii moderate si, nu in ultimul rand, cultivarea unor soiuri valoroase.

Complexitatea modului in care sunt gandite si puse in practica toate rigorile de plantatie, luand in considerare fiecare parte revelanta pentru produsul final (sol, clima, precipitatii, planul de actiuni intreprinse asupra vitei-de-vie) defineste, pana la urma, calitatea unei productii. Iar calitatea unei productii defineste baza succesului unei crame. Dan Balaban si Bogdan Costachescu vor raspunde la orice curiozitate in acest sens, despre munca unui proprietar de crama si a unui vinificator din Dealu Mare.

Se vor degusta:

  • Faurar Alb 2015
  • Plai Feteasca Alb 2015
  • Iacob Alb 2015
  • Domaine Ceptura Blanc 2015
  • Revelatio 2015
  • Faurar Rosu 2014
  • Iacob Rosu 2013
  • Domaine Ceptura Rouge 2008
  • Domaine Ceptura Rogue 2010
  • Domaine Ceptura Rogue 2012
  • Flamboyant 2010
  • Flamboyant 2012

 

Cumpara bilete