side-menu
Essi Avellan MW - The Essence of Champagne

Essi Avellan MW - The Essence of Champagne

Sambata 02.04 | 13:00 - 15:00 | Hotel City Plaza

Anul acesta vom avea deosebita placere de a primi alaturi de noi in povestea WineUp pe unul din cei trei jurati ai Champagne & Sparkling Wine World Championships: Master of Wine Essi Avellan din Finlanda. ”The Essence of Champagne” va fi, de departe, cel mai efervescent masterclass de la WineUp 2016 si promite descoperirea unei perspective profesioniste despre sampanie la cele mai inalte standarde.

Pornind de la cateva repere esentiale despre regiunea Champagne si produsul unic pe care il ofera, Essi Avellan va face o incursiune in mirajul oferit de specificul sampaniei, cu o degustare comparativa profesionista a unei selectii de sampanii din portofoliul partenerilor nostri de la Moët Hennessy. Va fi o analiză detaliată și dinamică a versiunilor de blanc realizate de branduri precum Veuve Cliquot, Moët Chandon si Ruinart care se vor ”duela” in calitatile lor exclusiviste.  Dezbaterea pe tema modului in care sampaniile trebuie incercate, analizate si intelese, precum si degustarea in sine vor fi imbogatite de prezenta unui Master of Wine ajuns deja celebru, cu un background impresionant in acest domeniu.

Essi Avellan este primul Master of Wine din Finlanda si al doilea din toata zona Scandinaviei, cu studii de specialitate in domeniul sampaniei si a vinurilor spumante (este castigatoarea premiilor Lily Bollinger de cel mai bun degustator si Tim Derouet Memorial Award pentru ansamblul performantelor ei din timpul studentiei). Este co-fondator si editor al Fine Magazine, singura revista din lume dedicata in integralitate sampaniei. Prima carte despre sampanie pe care a scris-o a aparut in 2010 si se numeste Matka Champagneen. In 2013 a revizuit complet cea de-a treia editie a celebrei carti apartinandu-i lui Tom Stevenson - ” Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine ” - un ghid de referinta la nivel mondial despre sampanie si vinuri spumante pe care ziarul The Independent l-a inclus in ”Top Ten World Wine Books”. Tom Stevenson sustine ca Essi Avellan - cu care colaboreaza sub diverse forme de mai bine de zece ani, este cel mai talentat si consistent degustator pe care l-a intalnit vreodata, chiar in comparatie  cu el insusi. Essi Avellan detine titlul de Dame Chevalier al Ordre de Coteaux de Champagne si Comandor in Commanderie de Bordeaux.

 

Cumpara bilete